cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Login & Join the DevCentral Connects Group to watch the Recorded LiveStream (May 12) on Basic iControl Security - show notes included.

ASM Live Update failing for Server Technologies

Nigel_Oake
Nimbostratus
Nimbostratus

We have recently upgraded to version 14.1.2.3. When we first attempted to update the "Live Updates" they all failed because our Device ran out of space in /var. After clearing some space in /var we ran the updates again. We have managed to successfully update ASM Attack Signatures, Bot Signatures and Browser Challenges. However Server Technologies keeps failing. The Server Technologies section has a red cross in a circle and when we go into it, one of the entries for the latest update ServerTechnologies_20190828_172623.im has "Building Preview..." next to it and the icon just keeps spinning, screenshot attached. When we click on this entry the pop-up advises "Building installation preview for ServerTechnologies_20190828_172623.im... This may take several minutes. Please wait until the process is over", but the process never finishes (screenshot attached).

 

We have tried re-installing ServerTechnologies_20190828_172623.im, however nothing happens when we click on the "Install" button. We tried to install the previous update ServerTechnologies_20180214_141357.im and this failed with error message "Error installing installation ff80808171c349900172322e13dc005f: Live Update file could not be loaded". Please can anyone advise how to fix this?

 

Many thanks

 

0691T000008tGrNQAU.png

0691T000008tGrSQAU.png

11 REPLIES 11

Ivan_Chernenkii
F5 Employee
F5 Employee

Hello Nigel,

 

Do you see any errors in /var/log/ts/asm_config_server.log?

Most probably this is known issue, which was fixed in v 14.1.2.4

 

Thanks, Ivan

Nigel_Oake
Nimbostratus
Nimbostratus

Hi Ivan,

 

Thanks for your reply. There are no errors logged in the asm_config_server.log over the last 7 days.

 

How can I be sure it has been fixed in 14.1.2.4?

 

Regards

Nigel

Could you try next https://support.f5.com/csp/article/K25037027?

If it won't help, then most probably this is different issue. In such case, the same logs, as in above article, can provide more details.

 

Thanks, Ivan

 

 

Nigel_Oake
Nimbostratus
Nimbostratus

Just to follow on from this. I found the following exception in /var/log/tomcat/liveupdate.log 

  

2020-06-11 11:45:22 ERROR Transaction:52 - 

java.lang.Exception: Could not add installation, an installation with status stage exists and references this update file 

 

Any suggestions on how to clear the status so I can update the file again?

Ivan_Chernenkii
F5 Employee
F5 Employee

From which version did you execute upgrade?

Nigel_Oake
Nimbostratus
Nimbostratus

It was 12.1.4.1.

 

Hello Nigel,

 

I looked at you original post more detailed. As you mentioned, "We tried to install the previous update ServerTechnologies_20180214_141357.im and this failed with error message "Error installing installation ff80808171c349900172322e13dc005f: Live Update file could not be loaded"."

So, this issue looks totally the same as issue described in https://support.f5.com/csp/article/K25037027.

Did you try to execute workaround from that article?

or you can upgrade to 14.1.2.4 and this issue should go away.

 

Thanks, Ivan

Ivan_Chernenkii
F5 Employee
F5 Employee

Nigel,

 

If workaround won't help, then you can open SR to make this issue more official.

From my side I will open separate bug for it.

 

Thanks, Ivan

Nigel_Oake
Nimbostratus
Nimbostratus

Thanks Ivan.

 

Just to update, we have upgraded to 14.1.2.6 and this hasn't fix our issue.

 

I did notice that although the issue is similar to what is described in https://support.f5.com/csp/article/K25037027, we are seeing a different error code:

 

Error: Live Update file could not be loaded

2020-07-16 11:09:59 ERROR Update:256 - 

java.lang.Exception: Live Update file could not be loaded

 

had that same error code (256), but the work around from https://support.f5.com/csp/article/K25037027 did work for me.

Ivan_Chernenkii
F5 Employee
F5 Employee

Nigel,

 

Thanks a lot for the update. I already opened bug for this issue, but it would be good if you open SR to make this issue more official and give it a push from customer side.

 

Thanks, Ivan