Technical Articles
F5 SMEs share good practice.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Custom Alert Banner
gert_wolfis
Legacy Employee
Legacy Employee

Een applicatie moet zowel beschikbaar als veilig zijn. Dit laatste wordt nog wel eens vergeten bij het consolideren van datacenters. Het centraliseren van applicaties en aanverwante data levert vaak een bepaalde besparing op, maar zorgt ook voor meer transport van data tussen datacenters. Denk hierbij aan datareplicatie, back-up en storage-verkeer, maar ook virtualisatie en cloud computing zorgen voor een toenemende belasting op applicaties en de communicatie tussen datacenters onderling. Meer dan eens is het gevolg dat applicaties traag worden, back-ups te lang duren of storage en database replicatietijden voor problemen zorgen.

De oorzaak van een slechte applicatie performance over een WAN-verbinding kan liggen aan allerlei zaken. De oplossing moet vooral gezocht worden in efficiënter gebruik van de bandbreedte, reduceren van protocol latency en netwerkoptimalisatie.

In vakblad NetworkPro van deze maand staat een uitgebreid artikel waarin Gert Jan Wolfis aangeeft wat de problemen zijn en hoe je ze kunt oplossen. Lees het stuk, of neem contact op zodat we WAN-optimalisatie kunnen bespreken.

Version history
Last update:
‎20-Jun-2013 16:25
Updated by:
Contributors