Joors och F5 Networks samarbetar för att förse tillväxtmarknader med ”Affordable Internet”

F5 Networks arbetar med den innovativa telekom- och internetleverantören Joors för att tillhandahålla nya affärsmodeller och tjänster på tillväxtmarknader.

Joors har tillkännagett att de ingått ett samarbete med TeliaSonera för att introducera internet till TeliaSoneras affärsregioner i Europa och Asien.

Joors tillhandahåller systemet som tagits fram för att leverera annonsbaserat mobilt internet till miljontals användare. Ncell, TeliaSoneras operatör i Nepal, kommer att bli först med denna tjänst som ska lanseras om ett par månader. Senare på året ska andra marknader följa i deras fotspår.

“Joors annonsbaserade produkt existerade tidigare i Sverige som en oberoende virtuell operatör. Joors affärsmodell förändrades under 2014 och med TeliaSonera som samarbetspartner kommer nu visionen ”Affordable Internet” som innebär att alla får möjlighet till att använda internet.. Att erbjuda ”Affordable Internet” är en briljant idé som gör alla har råd att använda internet vilket kommer utveckla samhället i stort  På Joors är man glada över att man har F5 Networks som samarbetspartner för att göra detta till verklighet,” säger Tomas Olsson och Carl Aspenberg, grundare till Joors.

”Vår vision är att ge åtkomst åt dem som saknar den, på ett användarvänligt sätt och i en skala utan tidigare motstycke. För att göra det behöver vi erbjuda en tjänst som är kraftfull, säker och har hög tillgänglighet. Här blir teknik från sådana som F5 Networks mycket viktigt för oss om vi ska kunna kontinuerligt utöka vårt erbjudande på ett skalbart sätt.”

För att se till att Joors når bredaste möjliga publik använder företaget F5® BIG-IP® Local Traffic Manager™ (LTM) för att förenkla, automatisera och anpassa tillhandahållandet av applikationen. Dessutom använder det F5® BIG-IP® Policy Enforcement Manager™ (PEM) för att få insikter om abonnenternas beteende och effektivt hantera nätverkstrafik med flera olika funktioner för att genomdriva policyn.

Enligt färska uppgifter så verkar det finnas ett starkt behov av Joors tjänst. I Internationella telekommunikationsunionens ICT-utvecklingsindex noteras att bland de 4,3 miljarder människor som inte har tillgång till Internet så bor 90% i utvecklingsländer. Ungefär 2,5 miljoner bor i världens 42 minst uppkopplade länder, som oftast har en stor befolkning och många som är bosatta utanför städerna.

”Joors har en mäktig position i att för första gången tillhandahålla utbredd ”Affordable Internet” av hög kvalitet på tillväxtmarknader. Den potentiella spridningen av detta initiativ är enorm för allmän konnektivitet, affärsinnovation och utnyttjande av teknik. F5 Networks är glada över att spela en betydande roll i att göra detta möjligt”, sade Göran Ingemarsson, EMEA Service Provider Director, F5 Networks.  

Published Mar 18, 2015
Version 1.0

Was this article helpful?

No CommentsBe the first to comment