Gebruikers stellen telecom providers aansprakelijk voor beveiliging-issues

Beveiliging van mobiele data is in de top drie gekomen van keuzecriteria voor een mobiele provider. Na prijs en netwerkdekking wordt aan de hand van de geboden beveiligingsmaatregelen een keuze gemaakt. Bovendien vindt 35 procent van de consumenten dat de provider verantwoordelijk is voor een goede beveiliging. Dit blijkt uit Engels onderzoek van F5 Networks.

Door alle media-aandacht aan de activiteiten van de NSA en het nieuws dat steeds meer telefoons afgetapt of via wifi-signalen gevolgd worden, zijn consumenten bewuster geworden van beveiliging en bescherming van hun mobiele data. Het speelt een belangrijke rol in het aankoopproces van een nieuwe telefoon. Twee derde van de ondervraagden stelt dat beveiliging belangrijker is dan het hebben van het nieuwste model smartphone. Toch geeft bijna de helft (49 procent) aan dat ze niet goed weten hoe ze hun data en apparatuur moeten beschermen.

Provider verantwoordelijk

Uit het onderzoek blijkt dat mensen met name mobiele providers aansprakelijk stellen voor beveiliging (35 procent), eerder dan de makers van populaire apps zoals Facebook, Gmail of internetbankieren (10 procent) en de makers van de toestellen zelf (4 procent). Meer dan de helft (52 procent) zegt dan ook over te stappen naar een andere provider in geval van een beveiligingsincident.

Dit is een opvallende boodschap voor telecom en service providers. Hoewel het onderzoek in Engeland is uitgevoerd, kunnen we de resultaten goed plaatsen in andere Europese markten; de signalen die erin worden afgegeven zijn herkenbaar. Ook al zou de juridische aansprakelijkheid elders liggen, als een provider zijn beveiliging niet op orde heeft, loopt hij het risico klanten mis te lopen, of te verliezen.

LTE-netwerken bieden grotere beveiligingsrisico’s dan hun 2G- en 3G-voorgangers. Mobiele netwerken komen eerder bloot te staan aan verschillende gevaren. Het is dus aan providers om zich in te spannen gebruikers, netwerken en applicaties te beschermen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd: http://www.managersonline.nl/nieuws/14510/gebruikers-stellen-telecom-providers-aansprakelijk-voor-beveiliging-issues.html

Published Feb 28, 2014
Version 1.0

Was this article helpful?

No CommentsBe the first to comment